Friskvårdssatsning!

Trots företagsnamnet så är vi som arbetar här på Nya Maskin & Fritid människor och inte robotar. Det kan vara viktigt att påminna sig själv om det ibland. Att man ska arbeta hårt är en sak, men det gäller också att inte arbeta för hårt, eller driva sin personal över gränsen. Naturligtvis är det någonting vi aldrig skulle göra medvetet, men det är lätt hänt att man inte tar så väl hand om sin personal som man borde. Och då ökar ju risken för skador, sjukdomar, utbrändhet och liknande. Saker som ju kommer att bli väldigt dyra för företaget.

Det finns företag som verkligen har förstått det där. Kom4u som sysslar med vad de kallar ”tekniska kommunikationslösningar för företag”. Ett annorlunda område än vad vi sysslar med, men det är ändå ett företag som inspirerar oss. De satsar stenhårt på friskvård, med idén att frisk personal som mår bra också jobbar mer effektivt. Nu senast skrev de om att de uppdaterat sina duschar för att det ska bli bekvämare att duscha på företaget efter ett träningspass.

Riktigt så långt kommer inte vi att gå – vi har inte plats för en dusch här på Nya Maskin & Fritid. I stället ska vi se efter om det finns ett bra sätt att sponsra personalen med gymkort. För att sedan se till att korten verkligen utnyttjas ska vi kanske göra så att vi går gemensamt och tränar en gång i veckan, på betald arbetstid. Givetvis kommer vi inte att tvinga någon, men vi tror att det kommer att göra så att fler verkligen tar sig tid att träna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *